ACTUALITAT

« Ves enrere

"LA NAVE" a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant

"LA NAVE" a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant

Carlos Bento Company "LA NAU" en les Jornades de Disseny de l'EASDA - a Alacant

Llegenda viva del disseny. Escoltant la xarrada del grup de dissenyadors que a mitjan anys 80 es van ajuntar en l'espai La Nau per a fer història en l'arquitectura, disseny de producte i gràfic d'este país.

Jornades de Disseny organitzades per l'Escola d'Art i Superior de Disseny EASD d'Alacant, els dies 23 i 24 de març de 2017 en el Centre Cultural La Cigarrerres Entre els dissenyadors de la Comunitat Valenciana hi ha consens a qualificar al grup La Nau com el referent més important per a entendre els orígens i evolució del disseny realitzat a València. Este col·lectiu, format en 1984 per onze professionals de diferents disciplines ((Eduardo Albors, Paco Bascuñán, José Juan Belda, Carlos Bento, Lorenzo Company, Sandra Figuerola, Marisa Gallén, Luis González, Luis Lavernia, Nacho Lavernia i Daniel Nebot) , va saber aprofitar un moment únic en què es van donar una sèrie de factors perquè empreses, institucions i dissenyadors pogueren portar el disseny al que es va cridar la primera edat d'or del disseny valencià. El grup es va mantindre actiu fins a l'any 1991 però l'activitat de cada un dels seus membres va continuar en la majoria dels casos. Huit dels onze fundadors del grup van fer acte de presència en els EASDA DAy'S. Van exposar en un vídeo els seus treballs desenrotllats durant els anys en què l'estudi va estar en actiu (1984 - 1991) i van explicar cada un d'ells la visió de La Nau des del seu particular punt de vista.

Es va brindar un emocionat record als membres tristament difunts del Grup: Quique Company (+2005) i Paco Bascuñán (+2009) Posteriorment es va establir un col·loqui amb els assistents, aportant moltes anècdotes i aspectes poc coneguts dels seus treballs. També van aconsellar els estudiants davant del seu futur professional a buscar el seu lloc amb il·lusió i molt esforç. Durant el col·loqui es van passar imatges dels treballs més recents de membres de La Nau" ja en solitari o component nous equips.

Entre altres en la taula van estar noms com #nacholavernia #danielnebot #marisagallen o #sandrafiguerola #lanave #design #eighties #graphicdesign #revolutiondesign #myths #valenciadesign #valencia #alicante #alacant #jornadaseasda #easda