ACTUALITAT

« Ves enrere

L'ISEACV participa en les Jornades Internacionals de Patrimoni Musical Hispànic

L'ISEACV participa en les Jornades Internacionals de Patrimoni Musical Hispànic

La trobada, que se celebrarà els propers 6-8 de juny al Reial Col·legi d'Espanya de Bolonya, reuneix alguns dels principals investigadors d'Espanya al voltant d'un nucli d'atenció comú: la necessitat de recuperar un patrimoni musical desatès fins a la data i, però, fonamental per a comprendre el desenvolupament musical del país.

La representació de l'ISEACV (Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana) correspondrà a Neus Pascual, catedràtica de Musicologia del Conservatori Superior de Música de València, que exposarà les seves últimes investigacions sobre el desenvolupament de l'òpera a València durant el segle XVIII. La trobada està dirigit per Luis Antonio González Marín, investigador musical i director del grup de música històrica "Els músics de Sa Altesa", i presidit pel musicòleg italià Lorenzo Bianconi, catedràtic de Dramatúrgia musical a la Universitat de Bolonya i un dels principals especialistes a nivell internacional sobre el gènere.

Les Jornades Internacionals de Patrimoni es conceben com trobades científiques de l'equip format per investigadors del CSIC (Grup de treball Recuperació del patrimoni musical històric) i de la Universitat de Castella-la Manxa (Centre de Recerca i Documentació Musical). Aquestes Jornades s'organitzen anualment i la seva edició de Bolonya suposa la primera sortida del territori nacional, després de les trobades de Saragossa (2016) i Alacant (2017). La propera reunió se celebrarà a Morelia (Mèxic) al novembre de 2019, en col·laboració amb la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.